☀️ Jandarma Astsubay Sınav Soruları 2016
JANASınavı Çıkmış Sorular – Online Test. 2013 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) 2012 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) 2011 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) 2010 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) 2009 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) 2008
8 Ekim 2016 Ehliyet soruları. 8 Ekim 2016 Ehliyet sorularını alt kısımdan çözebilirsiniz. Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi, 112'nin aranması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri değildir? A) Kesin yer ve adres bilgilerini vermekten kaçınılması B) Kimin, hangi numaradan aradığının bildirilmesi C) 112 merkezi
JandarmaGenel Komutanlığı (JAMYO)Astsubay Meslek Yüksek Okulu Ön Kayıt: Astsubay myo mülakatları sitesine hoşgeldiniz, Kara astsubay balıkesir , jandarma astsubay ankara , deniz astsubay yalova gölcük , hava astsubay izmir gaziemir, okulları başvuru, astsubay myo başvuru ve asil yedek listesi. listelerden adınıza bakıp
Jandarma Astsubay Giriş Sınavı. Uzman Jandarma Okulu. TC. ZB. TEF. KUR. TODAİE. sınavlarında çıkmış sınav soruları ve çözümleri pdf.
Anasayfa » Etiket: jandarma astsubay meslek yüksekokulu taban puanları Meslek Yüksekokulları 2015 2016 Taban Puanları Başarı Sıralamaları 2021 TYT-YKS Puan Hesaplama MSÜ sınav soruları ağırlıklı-standart puan hesaplama
Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuruları devam ediyor. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu başvuruları 23 Mart 2016 tarihinde başlamıştı. Söz konusu başvuru işlemleri 13 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek.
jandarmagenel komutanliĞi a n k a r a . sÖzleŞmelİ astsubay (kadin) baŞvuru ve seÇme sinavlari kilavuzu . 2016 . baŞvurular 09 Şubat – 29 Şubat 2016 tarİhlerİ arasinda . aday tarafindan yalniz İnternet ortaminda yapilacaktir. (lİse ve dengİ okul mezunlari ve tablo- 1- 2’ de yer almayan
82UZ. Error 522 Ray ID 738fd57e580bb704 • 2022-08-11 091013 UTC AmsterdamCloudflare Working Error What happened? The initial connection between Cloudflare's network and the origin web server timed out. As a result, the web page can not be displayed. What can I do? If you're a visitor of this website Please try again in a few minutes. If you're the owner of this website Contact your hosting provider letting them know your web server is not completing requests. An Error 522 means that the request was able to connect to your web server, but that the request didn't finish. The most likely cause is that something on your server is hogging resources. Additional troubleshooting information here. Cloudflare Ray ID 738fd57e580bb704 • Your IP • Performance & security by Cloudflare
JANA Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman? – Jandarma Astsubay Sınavı Nisan 2021 .articles {text-transformcapitalize}img {max-width 90%} Öğrenci yardımı JANA Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman? ÖSYM 2017 JANA başvuru tarihlerini ve 2017 JANA sınav tarihini açıkladı. ÖSYM 2017 Sınav Takvimine göre,2016 JANA Sınavı Şubat 2017’de başvurular ise Ocak 2017 tarihleri içerisinde alınacak. 2017 JANA sınav tarihi, 2017 JANA başvuru tarihi ve 2017 JANA başvuru kılavuzu ile ilgili gelişmeleri takip etmek istiyorsanız dan ayrılmayın… 2017-JANA Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı Başvuru İşlemleri 2017 JANA Başvuru bilgileri için lütfen tıklayınız 2017 JANA Başvuru işleminizi yapmak istiyorsanız lütfen tıklayınız 2017 JANA Baraj Puanı Nasıl Belirlenecek? 2017 JANA’da Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? Adaylar yazılı sınav sonuçlarına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda ikinci aşama seçme sınavlarına çağırılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puanı belirlenecektir. Yazılı sınav için belirlenen baraj puanını aşan adaylar, ikinci aşama seçme sınavlarına katılmaya hak kazanacaklardır. İkinci aşama seçme sınavları aşağıda belirtilen alt aşamalardan oluşmaktadır a Belge İnceleme b Ön Sağlık Muayenesi c Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testleri FKDT ç Mülakat d Asker Hastanelerinde Sağlık Muayenesi Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavlarının tüm aşamalarını kazanarak, Muvazzaf Jandarma Astsubay Olur’ kararlı sağlık kurulu raporu alan ve yapılacak güvenlik soruşturması müspet sonuçlanan asıl sıradaki adaylar ile boş kalan kontenjanın tamamlanması için sıradaki yedek adayların okula kabulü yapılacaktır. Adaylar, Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursunda Beytepe / ANKARA’da muhtemelen Ağustos 2015 tarihinde başlamak üzere eğitim-öğretim göreceklerdir. Kesin kayıt kabul tarihiyle ilgili olarak adaylar daha sonra bilgilendirilecektir. Başvuruların kabulü, yazılı sınavın uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesinde Aday Başvuru Formundaki aday tarafından verilen bilgiler esas alınacaktır. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Kılavuz, başvuru tarihleri arasında ÖSYM’nin İnternet adresinden yayımlanacaktır. Jandarma Okullar Komutanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ÖSYM arasında imzalanan protokol uyarınca, Jandarma sınıfında Muvazzaf Astsubay yetiştiren Jandarma Okullar Komutanlığının, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Jandarma Astsubay Temel Kursunda öğrenim görecekleri seçmek amacıyla yazılı sınav yapılacaktır. 2017 JANA Saat Kaçta Başlayacak? Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından Şubat 2017 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav saat başlayacak ve 2 saat 120 dakika sürecektir. 2017 JANA ile ilgili güncel bilgileri bu sayfamızı sık kullanılanlara ekleyerek takip edebilirsiniz. 2007 JANA sınavı soru ve cevap anahtarı 2008 JANA sınavı soru ve cevap anahtarı 2009 JANA sınavı soru ve cevap anahtarı 2010 JANA Soru ve Cevapları 2011 JANA soru ve cevapları 2012 JANA soru ve cevap anahtarı 2013 Jana soruları ve Cevapları Kategori Jandarma Astsubay Sınavı Popüler gönderiler KPSS-2019/3 Yerleştirme Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı? YKS Zor Muydu Kolay Mıydı? 2018 TYT’de Çıkacak Konular ve Soru Sayıları TYT Soruları Basın ile Paylaşılmayacak 2018 YKS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor? YKS’de Hangi̇ Oturumuna Katılmak Zorunludur? ÖSYM’den TUS ve STS açıklaması 2018 TYT Cevap Kâğıtları Aday Cevapları ve Soru Kitapçıkları MEBİM 147 e-Devlet üzerinden nasıl ulaşabilirim? Gelecek Vaad Eden Meslekler Nelerdir? Kategoriler Adalet Bakanlığı Sınavı JANA 2019 ÖSYM Şifre İşlemleri ÖSYM e-YDS MHUY Sınavı YLSY Sınavı ÖSYM Ödeme KİT İç Denetçi Sınavı Temel Yeterlilik Testi YGS 2014 ÖSYM Arşiv ÖSYM Aday İşlemleri ÖABT Sınavı Jandarma Astsubay Sınavı Kaymakamlık Sınavı ALES Sınavı Üniversite Harçları YDUS Sınavı ALES 2019 Yabancı Dil Sınavı Diğer Makaleler Copyright © Date.getFullYear; Tüm hakları Saklıdır من افضل كتابة المحتوى المخضرمين في عدد من المجالات مثال المجالات العلمية والمعلوماتية وله العديد من الاعمال في الكثير من المواقع مثال موقع شركة مقابر للبيع في مصر ويساهم في تقديم محتوى مفيد وجذاب للزوار cell seo
Jandarma astsubay mülakat soruları, başvuruda adayların, sınavların bütün aşamalarına katıldıktan ve olumlu olduktan sonra bu aşamaların sonunda mülakat bölümünde yer almaktadır. Astsubay sınavının son aşaması olarak değerlendirilen Jandarma astsubay mülakat soruları şu şekilde sıralanabilir İnkılapçılık ilkesini anlatınız. Cumhuriyetçilik ilkesini anlatınız. Devletçilik ilkesini anlatınız. Laiklik ilkesini anlatınız. Milliyetçilik ilkesini anlatınız. Halkçılık ilkesini anlatınız. İzmir’de ilk kurşunu kim atmıştır? Tarih nedir? Atatürk’ün yazdığı Nutuk kitabında nelerden bahsediliyor? Marshall Planı nedir? Rönesans nedir? Birinci Dünya Savaşı’nın sebepleri nelerdir? Hababam Sınıfı eserinin yazarı kimdir? Türkiye sınırları içerisindeki en yüksek dağ hangisidir? Ombudsman kamu denetçiliği nedir? Mustafa Kemal Atatürk nerede doğmuştur? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde toplam milletvekili sayısı kaçtır? Hava değişimi ile rapor aynı mıdır? Bu tarz sorular mülakatlarda çıkan sadece birkaç soru arasında yer almaktadır. Kişisel sorular ile birlikte bunların dışında birçok soru çeşitleri de yer almaktadır. Jandarma Astsubay Mülakatı Değerlendirme Askeri mülakat sorusu, sözlü mülakat sürecinde adayı doğrudan hedefleyen bir değerlendirme unsurudur ve adaylar bu konuda en doğru şekilde cevap vermelidir. Bu süreçte adayı tanımlamak için sorular sorulabilir ve adayın genel kültürünü ve mesleki bilgilerini ölçmek için bazı sorular da sorulabilir. Bu nedenle, adaylar sadece genel kültürel ve mesleki becerilere değil, aynı zamanda kendilerini daha doğru ve daha net ve daha doğru ifade etmeye de odaklanmalıdır. Adaylar fikri anlamak için aşağıda verilen soru ve cevap örneklerinden memnun olmamalı, ancak kendi başlarına daha fazla araştırma yapmalıdırlar. Seçme sınavına katılabilecek adayların, belge incelemesi, fiziksel kontrolleri sağlık muayenesi, fiziksel yeterlilik ve mülakat sınav aşamalarından geçmesi gerekmektedir. Jandarma astsubay mülakat soruları arasında yer alan sorular, birbirinden bağımsız ve oldukça geniş olmaktadır. Sorular doğru bir şekilde cevaplandırılmasa da kendine güven, kendinden emin olmak gibi birçok kriterlere de bakılmaktadır. Bütün bunların ardından değerlendirmeler yapılmaktadır. Jandarma Astsubay Mülakatı Zor Mudur? Sözlü mülakat, Jandarma astsubaylığının aşamalarının son noktasıdır ve genellikle adayın en çok endişe duyduğu konudur. Jandarma astsubayı olmak için bu sınavın başarıyla tamamlanması gerekir. Adayların mülakatta belirli bilgi ve güvenleri olmalıdır. Aday tarafından istenen kriterleri karşılamak da önemlidir. Jandarma mülakat komitesinin tam olarak ne istediğini anlayarak soruların cevaplandırılması gerekmektedir. Ayrıca, komite kendine güvenen ve dürüstlükle yanıt verilmesini beklemektedir. Jandarma komiteleri adayların sabrını ölçmek için bir ser davranabilmektedirler. Bu uygulamaların nedenleri ise adayların sabırlarını ve de tutumlarını ölçmektir. Sabırlı olmak adaylar açısından son derece faydalı olacaktır. Buna ek olarak, Jandarma astsubay mülakat soruları doğru cevaplandırılması da ayrıca adaylar için fayda sağlayacaktır. Ancak, sorunun cevabı bilinmiyorsa veya o an hatırlanmıyorsa, uygun dilde belirtilmesi gerekmektedir. Bu kriterler dikkate alınırsa başarılı sonuçlar elde edilebilir.
A- TÜRKÇE 1. “Doktor, hastanın halinde telaş edecek bir şey olmadığını söyledi.” “Telaş” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerden hangisinde bu cümledeki anlamıyla kullanılmıştır. a. Oğlunuz çalışmışsa nasıl olsa geçer, telaş etmeyiniz. b. Bu kadar telaş edecek ne var, daha erken, yetişebilirsin. c. Uzaktan gördüm, etrafına bakmadan telaşla eczaneye girdi. d. Biraz dikkatli olmak gerek; bu iş telaşa gelmez. 2. "Kanı niteliğini taşıyan yargıların doğruluğu ya da yanlışlığı kanıtlanamaz. Çünkü bunların kişiden kişiye değişen, göreli bir yanı vardır.” Yukarıdaki açıklamaya göre, aşağıdakilerden hangisi kanı niteliği taşımaz? a. Görünümü ve insanlar üzerindeki etkisi bakımından dört mevsimin en güzeli ilkbahardır. b. Boks, seyirciyi sürekli bir gerilim içinde tutan bir spor türüdür. c. İstanbul, konumu ve doğal güzellikleri yönünden en çok sevilen kentimizdir. d. Turuncu, kırmızı ile sarının karışımından elde edilen bir renktir. 3. “Atatürk, Birinci İnönü Savaşı’ndan sonra, Namık Kemal’in Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini Dizelerini mısralarını değiştirerek şöyle demiştir Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini” Bu iki söyleyiş arasında nasıl bir anlam farkı vardır? a. bezginlik-canlılık b. kuşku-kesinlik c. umutsuzluk-güven d. inançsızlık-inanç 4. “Dostumuz bizi her nedense hatırlamamışlar.” Cümlesinde “-lar” eki anlatıma aşağıdakilerden hangisini katmaktadır. a. Saygı b. Üzüntü c. Sitem d. Küçümseme 5. “Doğayı sevmek öyle kolay olmamıştır insanoğlu için. Doğanın uysallaştırılması, evcilleştirilmesi ve bu yoldan sevilmeye başlanması için aradan çok uzun dönemler geçmiştir. Başka bir söyleyişle doğayı insanlar yaratmıştır; ona güzelliğini, sevecenliğini, dinlendiriciliğini insanlar vermişlerdir. Büyük çabalar göstermişlerdir bu uğurda. Bu parçada öne sürülen düşünce, aşağıdaki yargılardan hangisine dayandırılabilir? a. İnsanoğlu davranışlarını, doğanın koşullarına göre düzenlemiştir. b. İnsanoğlu doğayı kendi istediği duruma getirmek için uğraş vermiştir. c. Doğayı yararlı duruma getirme çabaları gittikçe daha büyük bir hız kazanmıştır. d. Doğanın yeniden yaratılması çabaları, istenilen ölçüde başarılı olamamıştır. B. İNKILAP TARİHİ 6. Mustafa Kemalin Milli Mücadele’yi Doğu Anadolu’da başlatmak istemisinin temel nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir? a. Ermeni Saldırıları b. Pontus-Rumların faliyetleri c. Terhis edilmemiş bir ordunun bölgede bulunması d. Ruslar’ın Doğu Anadoluya saldırmayı planlaması 7. Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin ulusal mücadele açısından en önemli görevi ne olmuştur? a. Sevr Antlaşması’nı imzalaması b. Salip Paşa’yı mustafa kemal’le görüşmesi için Amasya’ya göndermesi c. Misak-ı Milliyi kabul etmesi d. Mustafa Kemal’in 9. Ordu Müfettişliğine ataması 8. Aşağıdakilerden hangisi Kurtuluş Savaşımız sırasında imzaladığımız ilk siyasal antlaşmadır. a. Ankara Antlaşması b. Moskova Antlaşması c. Gümrü Antlaşması d. Kars Antlaşması 9. I. Türk Dil Kurumunun kurulması II. Soyadı Kanununun kabulü III. Yeni Türk Harfleri’nin kabulü Yukarıdaki Türk inkilaplarının kronolojik sırası aşağıdakilerden hangisidir? a. 1., II., III. b. III., I., II., c. III., II., I d. II., I., III 10. Kurtuluş Savaşında Türk Ulusu güney cephesinde aşağıdakilerden hangisiyle savaşmıştır. a. Ermeniler b. İngilizler c. Yunanlılar d. Fransızlar 11. İtilaf Devletleri Mondros Ateşkes Antlaşması’nın 7. maddesine dayanarak Anadoluyu yer yer işgal etmeye başlamışlardı. Düzenli orduya geçilmeden önce işgallere karşı ilk direniş başlatan teşkilat aşağıdakilerden hangisidir a. Halifelik Ordusu b. Kuva-yi Milliye c. İslam ve Tealli cemiyeti d. Anzavur Kuvvetleri 12. 1925 yılında Atatürk’ün şapka ile halkı selamladığı şehir aşağıdakilerden hangisidir. a. Ankara b. Erzurum c. Kastamonu d. Bursa 13. Aşağıdakilerden hangisi Erzurum ve Sivas Kongrelerinin ortak özelliklerinden değildir? a. Her ikisi de ihtilalci karakter taşıyordu. b. Her ikisi de İstanbul Hükümetinin açık muhalefetine rağmen toplanmıştı. c. Her ikisine de Mustafa Kemal başkanlık etmişti. d. Her ikisine de yurdun her yanından seçilmiş delegeler katılmıştır. 14. Aşağıdakilerden hangisi Milli mücadeleye karşı olan cekiyetlerdendir? a. Vilayat-ı Şarkıyye Müdafa-i Hukuk Cemiyeti b. Mavri Mira Cemiyeti c. Redd-i İlhak Cemiyeti d. Trakya-Paşaeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti 15. Türk Ordusu aşağıdaki savaşların hangisiyle Batı Anadolu’yu düşmanlardan tamamen temizlemiştir? a. I. İnönü Savaşı b. Sakarya Savaşı c. Büyük Taarruz d. II. İnönü Savaşı C. ATATÜRKÇÜLÜK 16. Aşağıdakilerden hangisi "Devletçilik" İlkesi ile doğrudan ilgilidir a. Gelir kaynaklarının işletilmesini ulus yararına gerçekleştirme. b. Ulusu oluşturan öğeler arasında birlik, bütünlük ve uyum sağlama c. Çağdaş uygarlığa ters düşmemek için yenileşme d. Yönetimin halktan kaynaklanması 17. Atatürkçülükte devlet hayatının, fikir hayatının ve ekonomik hayatın, özel ve kendine özgü bir yeri vardır. Türk Devletinin bağımsız siyasi kimliğini koruyabilmesi için Devlet hayatı fikir hayatı ve ekonomik hayat arasında; a. İlişki bulunmasına gerek yoktur b. Bir uyum olmalıdır c. Zorlama yaratanlara göz yumulmalıdır d. Muhtariyet bulunması lazımdır 18. Eğitimin yaygınlaştırılmasına ve fırsat eşitliğine yer veren, eğitimde uygulanacak ilke aşağıdakilerden hangisidir? a. Cumhuriyetçilik b. Milliyetçilik c. Halkçılık d. İnkılapçılık 19. Atatürk, tarihe "Nutuk" adıyla geçen söylevini üç ayda çok anlamlı olarak Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile sona erer. Atatürk'ün belgelere dayanarak hazırladığı bu söylev aşağıdaki dönemlerden hangisini kapsar? a. Kurtuluş Savaşının başlaması - Halifeliğin Kaldırılması. b. Büyük Taarruz - Cumhuriyetin İlanı. c. Kurtuluş Savaşının Başlaması - Cumhuriyetin İlanı. d. Kurtuluş Savaşının Başlaması - Lozan Andlaşması. 20. "Her millet kendi devletini kurup, kendi isteğine göre kendisini yönetmelidir" görüşü aşağıda yazılan Atatürk İlkelerinden hangilerine uygundur? a. Milliyetçilik - Halkçılık b. Devletçilik - Laiklik c. Devletçilik - İnkılapçılık d. Laiklik - Halkçılık 21. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletini ortak bir dava için birleştirmek ve ona egemenlik hakkını sağlamak için ilk büyük adımı aşağıdakilerden hangisiyle atmıştır? a. Erzurum Kongresiyle b. Sivas Kongresiyle c. Amasya Genelgesiyle d. Son Osmanlı Mebusan Meclisinin toplanmasıyla 22. Mustafa Kemal Atatürk İnkılapları yaparken aşağıdakilerden hangisine başvurmuştur? a. Meclis ve halka inkılapları zorla kabul ettirmiştir. b. En uygun zaman ve fırsatları beklemiştir. c. İnkılabı evrelere ayırmıştır. d. Bir sonraki evreyi önceden açıklamamıştır 23. Atatürk ilkelerinin dayandığı temel öge aşağıdakilerden hangisidir. a. Cumhuriyetçilik b. Akıl ve Bilim c. Halkçılık d. Devletçilik 24. Atatürk'çü uygulamada, dış politikada bilim ve teknolojiyi yol gösterici olarak kullanma esası vardır. Milletimizin siyasi ve sosyal hayatı yanında, aşağıdakilerden hangisinde rehberimiz ilim ve fen olmalıdır? a. Ülkeler arasındaki çatışmalarda b. Mahkemelerin teşkilatlanmasında c. Milletimizin fikri terbiyesinde d. Dini faaliyetlerde 25. Laik düzene geçişte aşağıdakilerden hangisi en etkin rolü oynamıştır? a. Kılık Kıyafet İnkılabı b. Saltanatın Kaldırılması c. Uluslar arası ölçülerin kabulü d. Halifeliğin Kaldırılması D. ANAYASASI 26. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? a. Türk milleti egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organlar eliyle yürütür. b. TBMM. üyeleri seçildikleri bölgenin veya seçmenin değil, bütün Türk Milletinin temsilcileridir. c. Hiçbir kimse veya organ kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz. d. Yöneticilerin seçimle işbaşına gelmeleri sosyal hukuk devleti ilkesinin bir sonucudur. 27. Aşağıdakilerden hangisi olağanüstü hal sebeplerinden biri değildir? a. Ağır ekonomik bunalım b. Salgın hastalık c. Savaş hali d. Tabii afet 28. Kanun Hükmünde Kararname Çıkarma Yetkisini aşağıdakilerden hangisi verir? a. Cumhurbaşkanı b. Milli Güvenlik Kurulu c. Bakanlar Kurulu d. 29. TBMM. tatilde veya ara vermede iken ülkenin ani bir silahlı saldırıya uğraması ve bu nedenle silahlı kuvvet kullanılmasına karar verilmesinin kaçınılmaz olması halinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanılmasına hangi makam karar verir? a. Bakanlar Kurulu b. Cumhurbaşkanı c. Genelkurmay Başkanı d. Milli Savunma Bakanı 30. Hükümet yasalaşmasını sağlamak amacıyla aşağıdakilerden hangisini Meclise sunar. a. Kanun teklifi b. Kanun Tasarısı c. Tüzük E. BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 31. Birleşmiş Milletler Teşkilatının merkezi neresidir? a. Cenevre b. New York c. Lahey d. Helsinki 32. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Milletlerarası Adalet Divanı hariç diğer bütün oraganların toplantılarına katılır. Genel Sekreter kendisine; a. Genel Kurul tarafından verilen görevleri yapar. b. Milletlerarası Adalet Divanı hariç, diğer organlar tarafından verilen görevleri yapar. c. Güvenlik Konseyi tarafından verilen görevleri yapar. d. Genel Sekreter kendi görevlerini kendisi saptar. 33. Birleşmiş Milletlerin kurucu üyeleri dışında teşkilata sonradan üye kabulü nasıl olmaktadır? a. Genel Sekreterin onayı ile b. Güvenlik Konseyinin Kararı ile c. Güvenlik Konseyinin tavsiyesi üzerine Genel Kurul kararı ile d. Üye olmak isteyen Devletin başvurusu yeterlidir. 34. Birleşmiş Milletler Anayasası hangi tarihte imzalanmıştır. a. b. c. d. 35. Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletler Teşkilatının asli organlarından değildir? a. Güvenlik Konseyi b. Vesayet Konseyi c. Adalet Divanı d. Dünya Sağlık Teşkilatı F. NATO 36. Kuzey Atlantik Andlaşması hangi tarihte yürürlüğe girmiştir? a. 24 Ağustos 1949 b. 4 Nisan 1949 c. 30 Eylül 1950 d. 22 Ekim 1951 37. NATO'nun kuruluş amacı ve işleyiş şekli aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? a. Üye ülkelerin, barış ve güvenliğini sağlamak, karşılıklı askeri, sosyal ve kültürel yardımlaşma b. Üye ülkeler arasında karşılıklı yardımlaşmak. c. Saldırılara karşı koymak. d. Üye ülkeler arasındaki ticari faaliyetleri arttırmak. 38. "Kuzey Atlantik Konseyi" için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a. Konseyde bütün üye devletler temsil olunurlar b. Konsey Bakanlar düzeyinde ya da sürekli temsilcilerin katılması ile toplanır. c. Hükümet başkanları düzeyinde de toplantı yapılabilir d. Konseyde kararlar, 2/3 oy çokluğu ile alınır. 39. Kuzey Atlantik Andlaşması, İttifakın Birleşmiş Milletler Yasası çerçevesinde ve onun başlıca ilkelerine uygun olarak kurulduğunu belirleyen bir önsöz ve 14 Maddeden oluşmaktadır. Andlaşmanın en önemli 5 nci Maddesi; a. Üye ülkelerden birine veya birkaçına silahlı bir saldırı olması halinde, bunun bütün taraflara karşı yapılmış bir saldırı olacağını kabul etmiştir. b. Üye ülkeler arasında ekonomik ve işbirliği esaslarını açıklamaktadır. c. Üye ülkeler arasındaki ticari ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesini düzenlemektedir. d. Andlaşmaya bütün üye devletlerin uyacaklarını taahhüt ettiklerini düzenlemektedir. 40. Savunma Planlama Komitesi, NATO'nun kaynaşık askeri yapısında yer alan üye ülkelerin temsilciliklerinden oluşur. Bu Komite; özellikle savunmaya ilişkin konuları görüşür. Bu Komitedeki daimi toplantılar hangi düzeyde yapılır ve ülkeleri kim temsil eder? a. Devlet Bakanları düzeyinde yapılır. Başbakanlar temsil eder. b. Büyükelçiler düzeyinde yapılır. Dışişleri Bakanları temsil eder. c. Büyükelçiler düzeyinde yapılır. Savunma Bakanları temsil eder. d. Ataşeler düzeyinde yapılır. Genelkurmay Başkanları temsil eder. G. LOZAN ANDLAŞMASI 41. Aşağıdaki konulardan hangisi Lozan'da çözümlenmeyerek daha sonraki bir tarihe bırakılmıştır? a. Savaş tazminatları b. Boğazların statüsü c. Musul ve Irak sınırı d. Azınlıklar 42. Aşağıdakilerden hangisi Lozan Andlaşmasının sonuçlarından biridir? a. Türkiye - Irak sınırının saptanması. b. Türkiye - Bulgaristan sınırının saptanması. c. Yunanistan'ın onarım borcu karşılığında Karaağaç'ı Türkiye'ye bırakması. d. Batum'un Gürcistan'a verilmesi. 43. Lozan Barış Andlaşması ile Osmanlı İmparatorluğunun borçları nasıl tasfiye edilmiştir? a. Borçların tamamı kaldırılmıştır. b. Borçları,Türkiye'nin ödemesi kararlaştırılmıştır. c. Borçları, Osmanlı İmparatorluğu topraklarında yeni kurulan devletler ödeyeceklerdir d. Borçlar, Düyun-u Umumiye İdaresine devredilmiştir. 44. Lozan Barış Andlaşması ile 5 Kasım 1914 tarihinde Kıbrıs Adasında yaşamakta olan Türkvatandaşlarının uyruk statüleri ne şekilde belirlenmiştir? a. Mahalli kanunların belirlediği koşullar çerçevesinde İngiliz uyruğunu kazanacaklar ve bu yüzden Türk uyruğunu kaybedeceklerdir. b. Türk uyruğunda olmaya devam edeceklerdir. c. Kıbrıs Rum Hükümeti uyruğuna gireceklerdir. d. Hem Türk hem de İngiliz uyruğu statüsüne gireceklerdir. 45. Aşağıdakilerden hangisi Lozan Barış Andlaşmasının hükümleri arasında yer almaz? a. Suriye Sınırı Ankara Andlaşmasına göre çizilmiştir. b. Azınlıklar Türk vatandaşı sayılacak ve Türk uyruklu olacaktır. c. İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi kaldırılmıştır. d. Bulgaristan sınırında 1913 İstanbul ve Nöyyi Andlaşması esas alındı. H. MONTREUX SÖZLEŞMESİ 46. Montreux Sözleşmesine göre, barış zamanında aynı anda en fazla kaç yabancı savaş gemisi boğazlardan geçiş halinde bulunabilir? a. Dokuz b. Onbeş c. Onsekiz d. Yirmi 47. Montreux Sözleşmesine göre, barış zamanında Boğazlardan geçiş halinde aynı zamanda bulunabilecek bütün yabancı devlet savaş gemilerinin toplam tonajı azami kaç tonu geçemeyecektir. a. ton b. ton c. ton d. ton 48. Montreux Sözleşmesi hangi tarihte yürürlüğe girmiştir? a. 20 Temmuz 1936 b. 22 Haziran 1936 c. 24 Temmuz 1938 d. 9 Kasım 1936 I. 1947 PARİS SÖZLEŞMESİ Paris Sözleşmesi Oniki Ada’yı Yunanistan’a bırakıyordu. Oniki Ada bu tarihte aşağıdakilerden hangi devletin hükümranlığı altındaydı? a. İngiltere'nin b. Türkiye'nin c. İtalya ve Yunanistan'ın d. İtalya'nın 50. 1947 Paris Sözleşmesi, aşadakilerden hangisi doğrudur? a. Türkiye, Yunanistan ve İtalya arasında imzalanmıştır. b. İngiltere, İtalya, Fransa ve Yunanistan arasında imzalanmıştır. c. Yunanistan ve İtalya arasında imzalanmıştır. d. İkinci Dünya Savaşını kazanan Devletler ile İtalya, Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Finlandiya gibi mihver devletlerin müttefikleri arasında imzalanan bir seri sözleşmelerden ibarettir. Cevaplar 1-A 2-D 3-C 4-C 5-B 6-A 7-C 8-C 9-B 10-D 11-B 12-C 13-D 14-B 15-C 16-A 17-B 18-C 19-C 20-A 21-C 22-C 23-B 24-C 25-B 26- 27-C 28-C 29-B 30-A 31-B 32-B 33-D 34-A 35-D 36-A 37-A 38-C 39-A 40-C 41-C 42-C 43-C 44-B 45-C 46-A 47-C 48-A 49-D 50-D Alıntıdır
Sıra Sınavın Adı Sınav Tarihi Başvuru Tarihleri Sonuç Açıklama Tarihi ** 1. Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş - 2016 YILI İÇERİSİNDEKİ SINAVLARI SİTEMİZ dan takip sınavın tarihleri sitemizde mevcut olup aklınıza yatmayan soruları bizlere Sag yan köşede bulunan CANLI YARDIM butonuna tıklayarak bizlere iletebilirsiniz. Ya da iletişim yoluyla ysn34ysn34 mail adresine sorularınızı yollayabilirsiniz... BAŞARILAR GOOGLEDE ARADIKLARINIZ Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı ,2016 SINAVLARI,2016 SINAV TARİHLERİ,2016 JANA SINAVI
jandarma astsubay sınav soruları 2016