🐅 3 Sınıf Matematik Konuları Ile Ilgili Problemler
SınıfKesir Çeşitleri Konu Anlatımı Yayım tarihi 3 Aralık 2019 AB iki basamaklı bir doğal sayı olmak üzere AB yaşındaki Osman, A + B yıl önce 2A + 2B yaşındaydı.
SınıfMatematik Toplama İşlemi ile İlgili Problemler 2 Online Test 13. #post_excerpt3. Sınıf Matematik Toplama İşlemi ile İlgili Problemler 2 Online Test 13. ANA SAYFA; DENEME; ELİTÇOCUK-Z KÜTÜPHANE; İlk Okuma
Öğrencileregenel olarak sınıf konuları ve okuduğu sınıfın dersleri ile ilgili kitaplar hazırlanmaktadır. Her sınıfın kendine özel konusu ve sorusu bulunmaktadır. Öğrencilere bu konuda destek olan ders kitaplarını ve ders kitabı cevapları her anlamda öğrenciler için en büyük ihtiyaç durumundadır. Ders kitapları
3Sınıf Çarpma İşlemi Problemleri Pdf İndir – Testimiz. 3. sınıf çarpma işleminin sonucunu bul. 3. sınıf grafiklerle ilgili problemler (3 adet) 3. sınıf dört işlem, problem, nesne ve grafik, ritmik sayma etkinliği.
DoğaOkullarının 4, 5, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine Bursluluk sınavı kapsamında sorulacak soruların kapsamı açıklandı. Doğa Okulları Bursluluk Sınavı her sene olduğu gibi Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini içerecek.
3Sınıf Matematik Karışık Problemler-5. By Levent Yağmuroğlu. Version 1.0.0. Download 59214. File Size 126.24 KB. File Count 1. Create
3 Sınıf Matematik Toplama İşlemiyle İlgili Problem Çözelim konusunun konu anlatımları, testleri, ödevleri ve çözümlü soruları Morpa Kampüs'te. 10 ve 100 ile Kısa Yoldan Çarpma İşlemi Yapalım. Çarpanları Bir Artırıp Azaltarak Çarpımı İnceleyelim. Çarpma
WUDRWxn. Popüler Sayfalar 1. Sınıf Günler, Aylar Ve Mevsimler Etkinliği 297 Astronomi Ve Uzay Soru Ve Cevapları 193 ziyaret11. Sınıf Almanca 2. Dönem 2. Yazılı Ve Cevapları 378 ziyaretÜcretli Öğretmen Görevden Ayrılma Yazısı 301 ziyaret3. Sınıf Tüm Dersler Kazanım Değerlendirme Ölçeği 324 ziyaret Son Ziyaretler Ders Programı Yeni2. Sınıf İngilizce Sayılar Etkinliği Yeni23 Nisan Çocuk Kalbiyle Mustafa Kemal Şiiri Yeni2. Sınıf Sayı Avı Çarpım- Bölüm Bulmaca Yeni3. Sınıf Matematik Doğal Sayıların Yazılışı Ve Okunuşu Yeni
6 düzine ve 10 deste kalem almıştır. Ecem’in aldığı kalemlerin toplamının 2 katı kaç kalemdir? 2. Saatte 36 sayfa kitap okuyan Eda, her gün 3 saat kitap okumaktadır. Eda bir haftada kaç sayfa kitap okur? 3. Bir ağılda 95 keçi vardır. Bu keçilerin ayak sayıları, başlarının sayısından kaç fazladır? 4. Okulumuzun bahçesine erkek öğrenciler 213 meşe ağacı, kızlar ise 298 tane meşe ağacı dikmişti. Meşe ağaçlarının 168 tanesi tutmadığına göre kaç meşe ağacı tutmuştur? 5. 27’den yedişer yedişer ileri sayarsak 5. sayımız kaç olur?27 dahil değil 6. Kare şeklindeki bahçemizin çevresine 3 sıra tel gereceğiz. Bahçemizin 1 kenarının uzunluğu 18 m olduğuna göre Bahçemizin çevresi için kaç metre tel alınmalıdır? 7. Babam, tanesi 18 TL’den 2 gömlek, tanesi 29 TL’den 4 pantolon aldı. Babam satıcıya toplam kaç lira ödemiştir? 8. Bir tiyatro salonunda 24 sıra var. Her sırada 36 koltuk var. Koltuklardan 78 tanesi boş olduğuna göre, salonda kaç tane seyirci vardır? 9. Bir köylünün 15 ineği var. Her inekten günde 16 litre süt aldığına göre köylü bir günde kaç litre süt alır? 10. Bir trenin her vagonunda 58 yolcu vardır. 9 vagonu olan trende kaç yolcu vardır? 26 kg’lik şeker çuvallarından , 15 çuval alıyor. 99 kg’ ni satıyor. Geriye kaç kg şeker kalır? satıcı 19 düzine bardaktan 119 tanesini satıyor. Geriye kaç bardak kalır? litre su alan bir havuza, saatte 137 litre su akıtan bir musluktan 5 saat su akıtılıyor. Havuzun dolması için kaç litre daha su gerekir? çiftlikte 16 horoz, horozların 6 katından 5 fazla tavuk vardır. Bu çiftlikte toplam kaç hayvan vardır?
Kesir Problemleri, Tartma Problemleri, Para Problemleri, Uzunluk Ölçme Problemleri, Sıvıları Ölçme Problemleri ile hazırlanmış bir test. Her bölümün ilk soruları temel bilgileri ölçer; sonraki soruları ise bilgileri kullanma becerilerini ölçer. 3. SINIF MATEMATİK KARIŞIK PROBLEMLER DEĞERLENDİRME TESTİ Çalışmayı Word Dosyası Olarak İndirmek İçin Tıklayınız1. “Dört bölü beş” şeklinde okunan kesir, hangisidir? a. 2/6 b. 1/7 c. 4/5 2. “Sekizde üç” şeklinde okunan kesir, hangisidir? a. 3/8 b. 4/8 c. 8/3 3. Hilal, pastayı 10 dilime ayırıp 3 dilimini yedi. Hilal, pastanın kaçta kaçını yemiş oldu? a. 3/5 b. 3/10 c. 7/10 4. 16 sayısının 3/8’ü kaçtır? a. 2 b. 4 c. 6 5. Annem aldığı 20 yumurtanın 1/5’i ile kek yaptı. Geriye kaç yumurta kaldı? a. 4 b. 15 c. 16 6. 1 kilogram kaç gramdır? a. 1000 b. 100 c. 500 7. 5000 gram, kaç kilogramdır? a. 5 b. 10 c. 50 8. Bir aile aldığı 4 kilogram balığın, 2 kg’sini yemiştir. Geriye kaç gram balık kalmıştır? a. 3000 b. 2500 c. 2000 9. Turan Bey; 1000 g domates, 1 kg biber, 2 kg da patlıcan aldı. Turan Bey, toplam kaç kg alışveriş yapmış oldu? a. 5 b. 4 c. 4000 10. Ahmet 35 kg’dir, babası ise 40 kg daha ağırdır. İkisinin kilogramlarının toplamı kaçtır? a. 110 b. 75 c. 120 11. Bir Türk Lirası TL kaç kuruştur? a. 10 b. 100 c. 1000 12. Kumbaradan 3 tane 1 TL, 2 tane 50 Kuruş, 8 tane 25 Kuruş çıktı. Kumbaradan toplam kaç TL çıktı? a. 6 b. 7 c. 8 13. Fatma Hanım, kilogramı 4 TL’den 3 kg portakal, kilogramı 5 TL’den 2 kg mandalina, kilogramı 2 TL’den 4 kg elma aldı. Alışveriş sonunda kaç TL öder? a. 20 b. 30 c. 40 14. Emre gömlek ve kazak aldı. Gömlek 30 TL idi. Kazak ise gömlekten 20 TL daha pahalıydı. Kasada 100 TL veren Emre’nin annesi, para üstü olarak kaç TL alır? a. 30 b. 25 c. 20 15. 1 metre kaç santimetredir? a. 50 b. 100 c. 200 16. Masanın çevresi 500 cm ise kaç metredir? a. 5 b. 10 c. 15 17. Uzunluğu 80 cm olan sıralardan 5 tanesi yan yana koyulursa, sıraların toplam uzunluğu kaç m olur? a. 85 b. 75 c. 4 18. Hasan’ın boyu 1 metre 33 cm’dir. Amcasının boyu ise, 1 m 82 cm’dir. İkisinin boyları toplamı kaçtır? a. 2 m 95 cm b. 3 m 15 cm c. 4 m 5cm 19. 6 litre zeytinyağı, yarım litrelik şişelere doldurulacak. Bu iş için, yarım litrelik kaç şişe gerekir? a. 3 b. 12 c. 18 20. 36 yarım litre, kaç litre yapar? a. 72 b. 18 c. 25 Cevap Anahtarı 1-C, 2-A, 3-B, 4-C, 5-C, 6-A, 7-A, 8-C, 9-B, 10-A, 11-B, 12-A, 13-B, 14-C, 15-B, 16-A, 17-C, 18-B, 19-B, 20-B Benzer Yazılar
3. Sınıf Para Problemleri ve Çözümleri etkinlikleri için siz değerli öğrencilerimize özenle seçilmiş soruları ve detaylıca konu anlatımlı çözümlerini paylaşacağız. Problemelre geçmeden önce 3. Sınıf Matematik Paralarımız Konu Anlatımı yazımızı da inceleyebilirsiniz. 1 Ayşe’nin kumbarasında 5 tane 5 TL , 8 tane 100 kr , 20 tane 25 kr çıktı. Ayşe’in kaç TL si vardır ? 5 tane 5 TL = 25 TL yapar. 8 tane 100 kr = 800 kr bu da 8 TL yapar. 20 tane 25 kr = 500 kr bu da 5 TL yapar. Toplamda ise 25 + 8 + 5 = 38 TL yapar. 2 Bir manav 436 TL’ye elma, 385 TL’ye portakal aldı. Kaç liralık meyve aldı? Cevap Her iki parayı da toplamamız gerekiyor. 436 + 385 = 821 TL lik meyve alınmıştır. 3 Bir köylü pazara getirdiği koyunu 575 TL’ye, keçiyi ise koyundan 158 TL eksiğine sattı. Köylü bu satıştan kaç TL kazandı? Cevap keçiyi ise koyundan 158 TL eksiğine sattığına göre keçinin satış fiyatı 575 – 158 = 417 TL dir. Toplam da ise 575 + 417 = 993 TL kazanmıştır. 4 Babam bir fırına 836 TL, ütüye ise fırından 362 TL daha fazla ödedi. Babam toplam kaç lira harcadı? Cevap ütüye ise fırından 362 TL daha fazla ödediğine göre ütüye ödenen para 836 + 362 = 1198 TL ödemiştir. Ütü ve fırına ise 836 + 1198 = 2034 TL para ödenmiştir. 5 Bir manav 825 TL’ ye aldığı portakalları bir kısmı çürüdüğü için 767 TL’ye sattı. Manav kaç lira zarar etti? Cevap 825 – 767 = 58 TL zarar etmiştir. 6 3 tane iki yüz TL, 5 tane elli, 1 tane yirmi beş TL’den kaç TL fazladır? Cevap 3 tane iki yüz TL = 600 TL eder. 5 tane elli = 250 TL eder 1 tane yirmi beş TL = 25 TL eder. Üçünün toplamı ise 600 + 250 + 25 = 875 TL eder. 7 Deniz’in kumbarasında 2 tane 20 TL, 1 tane 10 TL ve 3 tane 5 TL vardır. Deniz’in kumbarasında toplam kaç TL vardır? Cevap Tüm paraları toplayalım arkadaşlar 2×20 = 40 tl 1×10 = 10 tl 3×5 = 15 tl Toplamda ise 40 + 10 + 15 = 65 tl yapar. 8 Bayramda annem 22 TL, babam 30 TL ve teyzem 15 TL harçlık verdi. Toplam kaç TL harçlık topladım? Cevap Tüm paraları toplarsak 22 + 30 + 15 = 67 tl yapar. 9 Doruk, eylül ayında 32 TL, ekim ayında 35 TL ve kasım ayında 30 TL biriktiriyor. Doruk üç ayda toplam kaç TL biriktirmiştir? Cevap Tüm paraları toplarsak arkadaşlar. 32 + 35 + 30 = 97 tl yapar. 10 Melisa 80 TL’sinin 45 TL’si ile kardeşine hediye aldı. Kalan parasının 20 TL’sini kumbarasına koydu. Melisa’nın geriye kaç TL’si kaldı? Cevap Melisa 80 TL’sinin 45 TL’si ile kardeşine hediye alınca 80 – 45 = 35 lirası kalır. Kalan parasının 20 TL’sini kumbarasına koyarsa Geriye 35 – 20 = 15 tl si kalmış olur. 11 Ebru, fiyatı 68 TL olan elbiseyi satın almak istiyor. Ebru’nun 56 TL’si vardır. Ebru’nun kaç TL’ye daha ihtiyacı vardır? Cevap 68 – 56 = 12 tl olur. Demek ki Ebru’nun 12 TL’ye daha ihtiyacı vardır 12 Efe 50 TL’sinin 10 TL’si ile kitap, 5 TL’si ile defter aldı. Efe’nin geriye kaç TL’si kaldı? Cevap Toplam harcama, 10 + 5 = 15 tl dir. Geriye ise 50 – 15 = 35 tl si kalmıştır. Yazı dolaşımı
23-04-2017, 1020 1 Konuya Cevap Yaz 49- Matematik Tartma Problemleri Açıklama Matematik tartma problemleri ile karşınızdayız. Bu özgün soruları bir çok kitabı inceledikten sonra hazırladım. 2 farklı şekilde sunacağım. bir kolay düzey diğeri ise üst düzey şeklinde. Öğrencilerin burada sadece problem çözmesi değil mantıklı düşünmesi ve yorumlama gücünün de olması sağlanmıştır. Öğrencilerinizin seviyesine göre çıktı alıp kullanabilirsiniz. Umarım 2. Kilogram ve gramla ilgili problemleri çözer ve kurar. Online Etkinlik İndirme Linkleri Matematik Tartma Problemleri Kolay Düzey Matematik Tartma Problemleri Üst Düzey Resimler Eğitim Çocukları Sevmekle Başlar[ Ufuk KOCA ]
3 sınıf matematik konuları ile ilgili problemler